automn

گلهاي بهشت

automnRight
social
about درباره وبلاگ

«فرزند صالح گلی از گلهای بهشت است» پدرها و مادرها! اینجا یک وبلاگ تربیتی برای فرزندان شماست. اگر می خواهید کودک شما سرشار از فضایل اخلاقی و تربیت دینی باشد، گلهای بهشت را فراموش نکنید.

#

گلهاي بهشت

آداب معنوي دوران بارداري(1)

دوشنبه 14 5 1392 17:39

- شايد بد نباشد كه در ابتداي بارداري – و حتّي از آن زمان كه تصميم به بارداري مي گيريد – از گناهان گذشته خود توبه كنيد و از خداي متعال بخواهيد كه توفيق پرهيز از گناه را به شما عطا كند و نيز بخواهيد كه آثار گناهان گذشته شما بر نسل آينده را پاك كند. اگر در اين دعا صادق باشيد مطمين باشيد كه خداوند متعال نيز رحمت خاصّ خود را نصيب شما و فرزندتان خواهد كرد.


۲- مهمترين توصيه در دوران بارداري، همان مهمترين نياز زندگي معنوي همه ما انسان ها يعني ترك گناه است. «انجام واجبات و ترك محرّمات» در عين اين كه عبارات ساده اي هستند تمام آن چيزي كه براي سلوك روحاني انسان ها نياز است را در خود دارند. پيامبر اكرم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) فرموده اندقالَ اللّه‏ُ عزّ وجلّ: ما تَقَرّبَ اليَّ عَبدٌ بشَيءٍ احَبَّ اليَّ مِمّا افْتَرَضْتُ علَيه: خداوند فرموده است: هيچ بنده‏ اي با چيزي محبوب‏تر از واجبات به من نزديك نشده است.»(۹)


- شايد يكي از ساده ترين و عملي ترين راه ها براي وصول به اين هدف، عادت به مطالعه روزانه رساله هاي عمليه و تنظيم اعمال بر اساس آنها باشد.


- نكته مهم آن است كه اين وظيفه اگر چه در دوران بارداري اهمّيتي دو چندان مي يابد امّا تنها مختصّ اين دوران نيست.


- تذكّر مهمّ ديگر اين كه همچنان كه گذران امور عادّي زندگي، مشتركاً بر عهده زن و مرد است؛ مراقبت از سلامتي روحاني خانواده نيز همراهي هر دوي آنها را مي طلبد و نبايد تصوّر كرد كه چون در مورد زمان بارداري صحبت مي كنيم، مرد مي تواند فارغ از اين حسّاسيت ها باشد.


۳- در انجام اعمال مستحبّي، نشاط، شرط اصلي است. از تحميل حجم زيادي از اعمال مستحبّي به خود كه پس از مدّتي شما را خسته و آزرده مي كند بپرهيزيد. اميرالمومنين(عليه السّلام) مي فرمايند: «قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ:كار اندكي كه ادامه پيدا كند بهتر از كار زيادي است كه خستگي به بار بياورد.»(۱۱)


بنا به شوق دروني خود، مقدار متناسبي از ادعيه و اوراد مستحبّي را – ترجيحاً با مشورت يك روحاني خبره – انتخاب كنيد و در دوران بارداري بر آنها مداومت داشته باشيد.

نماز و روزه


۱- مراقبت از نماز اوّل وقت را فراموش نكنيد:


«آيت الله بهجت از مرحوم آقاي قاضي رحمه اللّه نقل مي كردند كه ايشان مي فرمود:«اگر كسي نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عاليه نرسد مرا لعن كند!» … و همين كه نمازگزار اهتمام داشته باشد و مقيّد باشد كه نماز را اوّل وقت بخواند في حدّ نفسه آثار زيادي دارد، هر چند حضور قلب هم نباشد.»(۱۰)


۲- اگر اوايل بارداري با ماه مبارك رمضان مصادف شد سعي كنيد با وسواس بيشتري با مساله روزه داري برخورد كنيد و اگر وضعيت جسماني شما اقتضاي روزه گرفتن حتّي به صورت متناوب را داشت از اين رحمت بي دريغ محروم نشويد.

تلاوت قرآن


تلاوت قرآن بايد جزء ثابت برنامه هاي دوران بارداري باشد:


* پيامبر اكرم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) مي فرمايند: «نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلَاوَهِ الْقُرْآنِ … فَاِنَّ الْبَيْتَ اِذَا كَثُرَ فِيهِ تِلَاوَهُ الْقُرْآنِ كَثُرَ خَيْرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهْلُهُ وَ اَضَاءَ لِاَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا تُضِي‏ءُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِاَهْلِ الدُّنْيَا: خانه هاي خود را به تلاوت قرآن روشن كنيد؛ … هر گاه در خانه اي، قرآن زياد تلاوت شود، خير و بركت آن خانه زياد مي شود و اهل آن به وسعت مي رسند و آن خانه براي اهل آسمان درخشندگي پيدا مي كند؛ چنانكه ستارگان آسمان براي اهل زمين مي درخشند.»(۱۲)


امّا نكته مهم آن است كه اين برنامه بايد به صورت منظّم و مداوم دنبال شود؛ به همين جهت بهتر است كه روزانه تعداد صفحات نسبتاً ثابتي را متناسب با وضعيت روحي خود تلاوت كنيد؛ به نحوي كه نشاط روحي كافي براي ادامه كار داشته باشيد و هرگز به هنگام خواندن قرآن احساس ملالت و خستگي نكنيد. تداوم در تلاوت منظّم حجم كمي از قرآن بسيار بهتر از آن است كه يك روز به مدّتي طولاني قرآن بخوانيد و روز ديگر شوق چنداني به تلاوت نداشته باشيد. شايد بهتر باشد كه از ابتداي بارداري بنابر ختم قرآن بگذاريد. به اين ترتيب اگر هر روز ۲/۵ صفحه قرآن تلاوت شود – حدوداً معادل يك چهارم حزب از حزب هاي قرآن هاي عثمان طه – در طول بارداري حدّاقل يك بار قرآن را ختم خواهيد كرد. طبيعتاً در صورت احساس توانايي، مي توانيد اين مقدار را افزايش دهيد. در مورد تلاوت بعضي سوره هاي خاصّ قرآن هم سفارش هايي از بعضي بزرگان صادر شده است كه در صورت دستيابي به سند آنها، در آينده و در همين مقاله به آنها اشاره خواهيم كرد.

زيارت و شركت در مجالس اهل بيت(عليهم السّلام)


۱- حتماً سعي كنيد خود و كودكتان را از زيارت مشاهد شريفه، بهره مند كنيد؛ به ويژه حدّاقل يك بار در طول بارداري سعي كنيد به زيارت حضرت ثامن الحجج و خواهر مكرّمه ايشان حضرت معصومه(عليهما السّلام) شرفياب شويد. اگر برايتان امكان دارد كه به طور منظّم از اين فيض يا فيض زيارت ساير امام زادگان عظام بهره مند شويد هرگز از آن غافل نشويد.


۲- بهره مندي از مجالس اهل بيت(عليهم السّلام) را از همين دوران جنيني به كودكتان بياموزيد. در انتخاب اين گونه مجالس كمي دقّت كنيد و سعي كنيد در مجالسي شركت كنيد كه معيارهاي لازم  و مطلوب را دارا باشند امّا وسواس زيادي هم به خرج ندهيد و خود را هرگز از اين فيض محروم نكنيد. در صورت امكان به طور منظّم در اين گونه برنامه ها شركت كنيد و به ويژه اهتمام كنيد كه با اشك بر مصايب حضرت سيّد الشّهدا(عليه السّلام) روح كودكتان را از غبارهاي دنياي مادّي شستشو دهيد.



X