automn

گلهاي بهشت

automnRight
social
about درباره وبلاگ

«فرزند صالح گلی از گلهای بهشت است» پدرها و مادرها! اینجا یک وبلاگ تربیتی برای فرزندان شماست. اگر می خواهید کودک شما سرشار از فضایل اخلاقی و تربیت دینی باشد، گلهای بهشت را فراموش نکنید.

#

گلهاي بهشت

تربيت ديني

يکشنبه 29 4 1393 15:31

تربيت ديني كودك از همان لحظه اي است كه كودك چشم مي گشايد و دنياي پر رمز و راز را نظاره مي كند. حتي قبل تر از آن همان زماني كه در وجود مادرش قدم نهاده و دنيايي كوچك تر را تجربه مي كند و يا حتي قبل تر ...
در ادامه راهكاهايي براي تربيت ديني از لحظه كودكي نيز ارائه مي گردد.
بقيه در ادامه مطلب

(0) نظر

اگر فرزند مسئوليت پذير مي خواهيد

دوشنبه 26 3 1393 10:32

همه ما دوست داريم فرزندان مسئوليت پذيري داشته باشيم امام چگونه عمل كنيم كه فرزندانمان نه تنبل و تن پرور بار بيايند و نه اينكه در همه كارها دخالت كرده وافسار نظارت و استقلال والدين خود را در دست خود بگيرند.
بسياري از والدين در تربيت فرزندان خود با دو مشكل بالا دست به گريبان هستند. چه بسا فرزندي كه آنقدر تنبل است كه تا هفت سالگي همچنان بايد غذا را  در دهانش قرار داد و يا فرزندي كه آنقدر در هر كاري دخالت مي كند كه گويي والدين همچون اسيران به بند كشيده هستند كه بايد از هر امري اطاعت كرده و افسار هر كاري را به دست فرزند خود بسپارند

بقيه در ادامه مطلب .

(0) نظر

راهنماي معنوي دوران بارداري

چهارشنبه 24 2 1393 19:46

- در صورت امكان، مرد چهل روز (يا به مقدار توانش) روزه بگيرد و تطهير شود.

لطفا به ادامه مطلب مراجعه كنيد

(0) نظر

دستورالعملهاي انعقاد نطفه 2

شنبه 20 2 1393 13:9

در سري قبل راهكارهاي قبل از انعقاد نطفه آورده شد و چله برداشتن براي اين امر توصيه گرديد. در اين مبحث توصيه هاي شب چهلم را براي شما آورده ايم. به اميد اينكه خداوند فرزنداني سالم و صالح ارزاني همه عزيزان گرداند.
براي خواندن اين مبحث به ادامه مطلب مراجعه فرماييد. 

(0) نظر

دستورالعمل هاي انعقاد نطفه 1

جمعه 19 2 1393 13:58

دستورالعمل هايي كه در اين جزوه جمع آوري و تدوين گشته برگرفته از قرآن، روايات، احاديث و سنّت بوده و عمل به آن مستلزم رعايت اخلاص، طهارت و پاكي ظاهري و باطني و اعتقاد به آن مي باشد * لذا از عامل درخواست  ميشود، در جهت عمل به اين دستور جِد و جَهد كافي را داشته و براي رسيدن به مقصود تلاش نمايد * باشد كه انشاءلله ذات باريتعالي از منبع لايزال خود و از نعمات و رحمات لايتناهي خود فرزندي پاك و صالح كه مصداق اين حديث شريفه است كه مي فرمايد: (( فرزند صالح گليست از گلهاي بهشت )) به عاملين اين دستو العمل عطا بفرمايد/ انشاءالله.
براي خواندن اين مطالب پر ارزش به ادامه مطلب مراجعه فرماييد.

(7) نظر

چند نكته تربيتي براي فرزندانتان

جمعه 18 11 1392 13:33

تربيت كودك يكي از مهم ترين وظايف والدين در قبال فرزند آوري است. در اينجا چند نكته مهم تربيتي و راهكارهاي كاربردي آن را باهم مرور مي كنيم. با اميد به اينكه موثر و مفيد واقع شود.
براي خواندن اين مقاله به ادامه مطلب رجوع كنيد.

(0) نظر

آثار تربيتي تكريم و احترام كودك

يکشنبه 3 6 1392 19:33

روانشناسان انگيزه اصلي فعاليتهاي انساني را احساس حقارت و احساس عزت نفس در او مي دانند كه به طور معمول اين احساس در انسان با رفتار و برخورد ديگران با او شكل مي گيرد.

هم چنين روانشناسان معتقدند كه بسياري از رفتارهاي منفي و ضد ارزشي، ناشي از كمبود شخصيت در انسان است و مي گويند: اينگونه رفتارها به طور معمول از كساني صادر مي شود كه عزت نفس پاييني دارند.

ميرس در كتاب روانشناسي اجتماعي مي گويد:

طبق تحقيقاتي كه بروكنر و هولتن در سال 1978 در مورد افرادي كه داراي عزت نفس زياد و عزت نفس پاييني بودند، انجام داده اند، اين نتيجه بدست آمد كه افرادي كه داراي عزت نفس باتلايي اند، نه تنها كمنتر از افرادي عزت نفس پاييني دارند دچار افسردگي مي شوند، بلكه كمتر از آنها گرفتار ناراحتي هاي عصبي و بي خوابي شده، كمتر از آنان به طرف اعتياد و الكليسم كشيده مي شوند.(1)

از طرفي بي احترامي آثار منفي و ضد تربيتي بسياري را متوجه شخصيت كودك مي كند، چرا كه در اين صورت هرگز نمي توان از كودكي كه به او بي احترامي شده، انتظار نيكي داشت.

حضرت علي(ع) مي فرمايد: كسي كه نفسش بر وي خوار شد، اميد نيكي از او نداشته باش.(2)

علاوه بر اين جنبه كلي ، در روايات آثار خاصي براي حقارت نفس بيان شده است . برخي از اين آثار عبارتند از:

1- تكبر و زور گويي

امام صادق مي فرمايد: هيچ مردي تكبر نمي كند و زور نمي گويد، مگر به سبب ذلتي كه در خود مي بيند.(3)

روشن است كسي كه خود را كوچك مي بيند، در صدد است اين كوچكي را جبران كند و چون خود را قادر به جبران آن نمي بيند، ناچار خود را بزرگ مي بيند و تكبر مي كند.

2- نفاق

حضرت علي(ع) مي فرمايد: نفاق و دورويي انسان به سبب ذلت و خواري است كه در خود مي بيند.(4)

انساني كه خود را از انجام هر كار مثبتي عاجز مي بيند، ناچار دست به تظاهر مي زند، يعني خود واقعي خود را نشان نمي دهد و همواره سعي مي كند از طريق تظاهر به خوبي ها و نكات مثبت اخلاقي، ضعفها و حقارت خود را بپوشاند واين تظاهر ، هم در عمل و رفتار او خواهد بود و هم در عقيده و گفتار.

بنابراين بزرگان دين با توجه به اهميت تكريم شخصيت، نه تنها كودكان را در احترام و بزرگداشت با بزرگسالان مساوي مي دانند؛ بلكه در مواردي احترام ويژه اي براي آنان قائل اند.

معصومان به شيوه هاي گوناگون كودكان و فرزندان خويش را احترام مي كردند كه در آينده به آنها اشاره مي شود.


(1)منطقي، مرتضي، روانشناسي تربيتي، ص15

(2)آمدي، عبد الواحد بن محمد، غرر الحكم، ج2، ص712

(2)كليني، كافي، ج،ص312،ش172

(4)محمدي ري شهري، محمد ، ميزان الحكمه، ج4، ص3338

منبع: كتاب تربيت فرزندص102-105،با تلخيص

(0) نظر

آداب معنوي دوران بارداري(4)

پنج شنبه 24 5 1392 18:41

فضاي معنوي و آرام خانواده

 

يكي از مهمترين عوامل در آرامش روحي فرزندان در زندگي آينده، آرامش روحي مادر در دوران بارداري است. در واقع هر گونه استرس مادر در دوران بارداري، تنش هاي روحي فرزند در زندگي آينده اش را به دنبال خواهد داشت و اين امري است هم مورد تاييد شرع مقدّس و هم داراي پشتوانه در علم امروز. از سوي ديگر هر قدر فضاي خانه در دوران بارداري از آلودگي گناه و اشتغالات غير معنوي به دور باشد؛ جنين نيز كه در چنين بشري رشد مي كند در آينده، انس و الفت بيشتري با اين مسايل خواهد داشت؛ بنابراين توصيه مي كنيم:

براي خواندن اين مقاله به ادامه مطلب رجوع كنيد.

(1) نظر

آداب معنوي دوران بارداري(3)

پنج شنبه 24 5 1392 18:18

لـقـمـه                                                                                                                                                                                 

كمتر مساله اي است كه بتواند به اندازه لقمه حرام يا شبهه ناك، انسان را از درك سعادت محروم كند و در عين حال-و متاسّفانه- در اين روزها، شايد كمتر مساله شرعي باشد كه به اين اندازه مورد غفلت واقع شده باشد.

اهمّيت توجه به حلال و حرام لقمه و تاثير آن بر تربيت معنوي انسان

۱- در تاريخ آمده است كه امام حسين(عليه السلام) به لشكر عمر سعد فرمودند: «شكمهايتان از حرام پر شده و بر دلهايتان مهر خورده است. ديگر حق را نمي پذيريد و به آن گوش نمي دهيد.»(1)


« براي خواندن اين مقاله به ادامه مطلب رجوع كنيد.»

(0) نظر

آداب معنوي دوران بارداري(2)

چهارشنبه 23 5 1392 16:50

عقايد خود را با كودك مرور كنيد

سعي كنيد در طول بارداري همه روزه وقتي را به كودكي كه در رحم داريد اختصاص دهيد و به تدريج اصول عقايد خود را براي او شرح دهيد.آنچه كه از توحيد و خداشناسي مي دانيد به زبان ساده براي او بيان كنيدقرآن را به او بشناسانيد، در مناسبتهاي مختلف، ائمه اطهار را به او معرفي كنيد. مفاهيمي چون مسلماني، شيعه بودن، ولايت داشتن، تولي، تبري، نماز ، روزه،عبوديت، معاد و... را به زبان ساده باهم مرور كنيد. وظايفي را كه در آينده به عنوان يك بنده خدا بر عهده اوست را به زباني ساده بيان كنيد. سعي كنيد در طول اين 9 ماه نكته اي از اصول عقايد باقي نمانده باشد كه برايش بيان نكرده باشيد.

وضــــو                                                                                                                                                                            

۱- داشتن وضو هميشه امري است پسنديده تا آن حد كه در آموزه هاي ديني ما، «دايم الوضو بودن» يك ارزش غيرقابل انكار به حساب مي آيد؛ براي مثال، حضرت ختمي مرتبت، محمّد مصطفي(صلّي الله عليه و آله و سلّم) مي فرماينداِنِ اسْتَطَعْتَ اَنْ تَكُونَ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ عَلَي طَهَارَهٍ فَافْعَلْ فَاِنَّكَ تَكُونُ اِذَا مِتَّ عَلَي طَهَارَهٍ مِتَّ شَهِيداً : اگر مي تواني كه در تمام شبانه روز با وضو باشي اين كار را بكن كه اگر در حال طهارت بميري، شهيد از دنيا رفته اي.»(1)


۲- وضو گرفتن نورانيت وجود انسان را مي افزايد؛ در روايتي آمده است كه: « اَنَّ الْوُضُوءَ عَلَي الْوُضُوءِ نُورٌ عَلَي نُورٍ وَ مَنْ جَدَّدَ وُضُوءَهُ مِنْ غَيْرِ حَدَثٍ آخَرَ جَدَّدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ تَوْبَتَهُ مِنْ غَيْرِ اسْتِغْفَارٍٍ: وضو گرفتن بر روي وضوي قبلي نوري است بر روي نور؛ و هركس بدون اينكه احتياج به وضوي جديد پيدا كند وضوي خود را تجديد نمايد خداي عزوجلّ نيز بدون طلب استغفار و بخشايش توبه او را تجديد مي نمايد.»(2)


و اين موضوع براي زن باردار به طريق اولي قابل اثبات است؛ چرا كه انجام اين مستحبّ، نورانيت وجود او و فرزندش را توامان به دنبال خواهد داشت. بنابراين بهتر آن است كه زنان باردار هميشه با وضو باشند.


۳- علاوه بر اين، در روايات تصريح شده است كه زن و مرد به هنگام رابطه زناشويي در دوران بارداري حتماً باوضو باشند؛ امري كه در دوران غير بارداري نيز مستحبّ است؛ امّا در اين دوران مورد تاكيد قرار گرفته است:


* پيامبر گرامي اسلام(صلّي الله عليه و آله و سلّم) خطاب به اميرالمومنين(عليه‏السّلام) فرمودند:« يَا عَلِيُّ اِذَا حَمَلَتِ امْرَاَتُكَ فَلَا تُجَامِعْهَا اِلَّا وَ اَنْتَ عَلَي وُضُوءٍ فَاِنَّهُ اِنْ قُضِيَ بَيْنَكُمَا وَلَدٌ يَكُونُ اَعْمَي الْقَلْبِ بَخِيلَ الْيَدِ: يا علي! هنگامي كه همسرت باردار است تنها با وضو آميزش كن چراكه{اگر اين كار را نكنيد و} فرزندي به شما داده شود؛ كوردل و بخيل خواهد بود.»(3)


۴- وضو گرفتن قبل از خواب نيز نبايد مورد غفلت قرار گيرد؛ چرا كه نورانيت آن در طول زمان استراحت برقرار خواهد بود. اين امر نزد حق تعالي آن قدر پسنديده است كه در روايات شريف توصيه شده است كه اگر به هنگام خوابيدن يادتان آمد كه وضو نداريد مي توانيد بر همان رو انداز خود دست زده تيمّم كنيد تا از ثواب وضوداري بهره مند شويد:


* امام صادق (عليه‏السلام) مي فرمايند: « مَنْ تَطَهَّرَ ثُمَّ اَوَي اِلَي فِرَاشِهِ بَاتَ وَ فِرَاشُهُ كَمَسْجِدِهِ فَاِنْ ذَكَرَ اَنَّهُ عَلَي غَيْرِ وُضُوءٍ فَلْيَتَيَمَّمْ مِنْ دِثَارِهِ كَايِناً مَا كَانَ فَاِنْ فَعَلَ ذَلِكَ لَمْ يَزَلْ فِي الصَّلَاهِ وَ ذَكَرَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ:هر كه وضو بگيرد و به بستر رود و بخوابد، آن شب، بستر او به منزله مسجد اوست و اگر يادش آمد كه وضو ندارد به همان رو انداز خود -هر چه مي خواهد باشد- تيمم كند كه اگر چنين كرد پيوسته در نماز و ذكر خداوند خواهد بود.»(4)

 


(1) وسايل الشيعه،ج1،ص383

(2)من لا يحضره الفقيه،ج1،ص41

(3)من لا يحضره الفقيه، ج3، ص553

(4)بحار،ج73،ص182

منبع: سايت طب الشيعه

(0) نظر

آداب معنوي دوران بارداري(1)

دوشنبه 14 5 1392 17:40

1- شايد بد نباشد كه در ابتداي بارداري – و حتّي از آن زمان كه تصميم به بارداري مي گيريد – از گناهان گذشته خود توبه كنيد و از خداي متعال بخواهيد كه توفيق پرهيز از گناه را به شما عطا كند و نيز بخواهيد كه آثار گناهان گذشته شما بر نسل آينده را پاك كند. اگر در اين دعا صادق باشيد مطمين باشيد كه خداوند متعال نيز رحمت خاصّ خود را نصيب شما و فرزندتان خواهد كرد.
۲- مهمترين توصيه در دوران بارداري، همان مهمترين نياز زندگي معنوي همه ما انسان ها يعني ترك گناه است. «انجام واجبات و ترك محرّمات» در عين اين كه عبارات ساده اي هستند تمام آن چيزي كه براي سلوك روحاني انسان ها نياز است را در خود دارند. پيامبر اكرم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) فرموده اندقالَ اللّه‏ُ عزّ وجلّ: ما تَقَرّبَ اليَّ عَبدٌ بشَيءٍ احَبَّ اليَّ مِمّا افْتَرَضْتُ علَيه: خداوند فرموده است: هيچ بنده‏ اي با چيزي محبوب‏تر از واجبات به من نزديك نشده است.»(1)
- شايد يكي از ساده ترين و عملي ترين راه ها براي وصول به اين هدف، عادت به مطالعه روزانه رساله هاي عمليه و تنظيم اعمال بر اساس آنها باشد.
- نكته مهم آن است كه اين وظيفه اگر چه در دوران بارداري اهمّيتي دو چندان مي يابد امّا تنها مختصّ اين دوران نيست.
- تذكّر مهمّ ديگر اين كه همچنان كه گذران امور عادّي زندگي، مشتركاً بر عهده زن و مرد است؛ مراقبت از سلامتي روحاني خانواده نيز همراهي هر دوي آنها را مي طلبد و نبايد تصوّر كرد كه چون در مورد زمان بارداري صحبت مي كنيم، مرد مي تواند فارغ از اين حسّاسيت ها باشد.
۳- در انجام اعمال مستحبّي، نشاط، شرط اصلي است. از تحميل حجم زيادي از اعمال مستحبّي به خود كه پس از مدّتي شما را خسته و آزرده مي كند بپرهيزيد. اميرالمومنين(عليه السّلام) مي فرمايند: «قَلِيلٌ مَدُومٌ عَلَيْهِ خَيْرٌ مِنْ كَثِيرٍ مَمْلُولٍ مِنْهُ:كار اندكي كه ادامه پيدا كند بهتر از كار زيادي است كه خستگي به بار بياورد.»(2)
بنا به شوق دروني خود، مقدار متناسبي از ادعيه و اوراد مستحبّي را – ترجيحاً با مشورت يك روحاني خبره – انتخاب كنيد و در دوران بارداري بر آنها مداومت داشته باشيد.
نماز و روزه
۱- مراقبت از نماز اوّل وقت را فراموش نكنيد:
«آيت الله بهجت از مرحوم آقاي قاضي رحمه اللّه نقل مي كردند كه ايشان مي فرمود:«اگر كسي نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عاليه نرسد مرا لعن كند!» … و همين كه نمازگزار اهتمام داشته باشد و مقيّد باشد كه نماز را اوّل وقت بخواند في حدّ نفسه آثار زيادي دارد، هر چند حضور قلب هم نباشد.»(3)
۲- اگر اوايل بارداري با ماه مبارك رمضان مصادف شد سعي كنيد با وسواس بيشتري با مساله روزه داري برخورد كنيد و اگر وضعيت جسماني شما اقتضاي روزه گرفتن حتّي به صورت متناوب را داشت از اين رحمت بي دريغ محروم نشويد.
تلاوت قرآن
تلاوت قرآن بايد جزء ثابت برنامه هاي دوران بارداري باشد:
* پيامبر اكرم(صلّي الله عليه و آله و سلّم) مي فرمايند: «نَوِّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلَاوَهِ الْقُرْآنِ … فَاِنَّ الْبَيْتَ اِذَا كَثُرَ فِيهِ تِلَاوَهُ الْقُرْآنِ كَثُرَ خَيْرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهْلُهُ وَ اَضَاءَ لِاَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا تُضِي‏ءُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِاَهْلِ الدُّنْيَا: خانه هاي خود را به تلاوت قرآن روشن كنيد؛ … هر گاه در خانه اي، قرآن زياد تلاوت شود، خير و بركت آن خانه زياد مي شود و اهل آن به وسعت مي رسند و آن خانه براي اهل آسمان درخشندگي پيدا مي كند؛ چنانكه ستارگان آسمان براي اهل زمين مي درخشند.»(4)
امّا نكته مهم آن است كه اين برنامه بايد به صورت منظّم و مداوم دنبال شود؛ به همين جهت بهتر است كه روزانه تعداد صفحات نسبتاً ثابتي را متناسب با وضعيت روحي خود تلاوت كنيد؛ به نحوي كه نشاط روحي كافي براي ادامه كار داشته باشيد و هرگز به هنگام خواندن قرآن احساس ملالت و خستگي نكنيد. تداوم در تلاوت منظّم حجم كمي از قرآن بسيار بهتر از آن است كه يك روز به مدّتي طولاني قرآن بخوانيد و روز ديگر شوق چنداني به تلاوت نداشته باشيد. شايد بهتر باشد كه از ابتداي بارداري بنابر ختم قرآن بگذاريد. به اين ترتيب اگر هر روز ۲/۵ صفحه قرآن تلاوت شود – حدوداً معادل يك چهارم حزب از حزب هاي قرآن هاي عثمان طه – در طول بارداري حدّاقل يك بار قرآن را ختم خواهيد كرد. طبيعتاً در صورت احساس توانايي، مي توانيد اين مقدار را افزايش دهيد. در مورد تلاوت بعضي سوره هاي خاصّ قرآن هم سفارش هايي از بعضي بزرگان صادر شده است كه در صورت دستيابي به سند آنها، در آينده و در همين مقاله به آنها اشاره خواهيم كرد.
زيارت و شركت در مجالس اهل بيت(عليهم السّلام)
1- حتماً سعي كنيد خود و كودكتان را از زيارت مشاهد شريفه، بهره مند كنيد؛ به ويژه حدّاقل يك بار در طول بارداري سعي كنيد به زيارت حضرت ثامن الحجج و خواهر مكرّمه ايشان حضرت معصومه(عليهما السّلام) شرفياب شويد. اگر برايتان امكان دارد كه به طور منظّم از اين فيض يا فيض زيارت ساير امام زادگان عظام بهره مند شويد هرگز از آن غافل نشويد.
۲- بهره مندي از مجالس اهل بيت(عليهم السّلام) را از همين دوران جنيني به كودكتان بياموزيد. در انتخاب اين گونه مجالس كمي دقّت كنيد و سعي كنيد در مجالسي شركت كنيد كه معيارهاي لازم  و مطلوب را دارا باشند امّا وسواس زيادي هم به خرج ندهيد و خود را هرگز از اين فيض محروم نكنيد. در صورت امكان به طور منظّم در اين گونه برنامه ها شركت كنيد و به ويژه اهتمام كنيد كه با اشك بر مصايب حضرت سيّد الشّهدا(عليه السّلام) روح كودكتان را از غبارهاي دنياي مادّي شستشو دهيد.

 


(1)كافي،ج2،ص 82

(2)وسائل الشيعه،ج1،ص118

(3)برگرفته از كتاب برگي از دفتر آفتاب                                                                                                          

(4) كافي، ج2،ص612                                               

  منبع: برگرفته از سايت طب شيعه

(0) نظر

راهكار هايي براي تشويق كودكان

يکشنبه 30 4 1392 16:57

سلام دوستان! تابه حال براي تشويق فرزندان خود چه كارهايي انجام داده ايد؟ وقتي كودكان كاري خوب انجام مي دهند بايد بلافاصله تشويق شوند تا بدانند كدام كارها از نظر پدر و مادر درست و زيباست و همچنين در برابر كارهاي نادرست بايد تنبيه شده تا بدانند كدام كارها زشت و ناپسند است. حال اينكه روشهاي تشويق و تنبيه چه مي تواند باشد، كاملا مفصل است. شما مي توانيد براي تشويق كودكانتان به چند روش عمل كنيد:

1- محبت(بوسيدن، درآغوش گرفتن و...)

2- تشويق كلامي(آفرين عزيزم، خوشحالم كردي، كارت خيلي خوب بود و....، خواندن شعرهاي تشويقي)

3- تشويق مادي(رفتن به پارك، رفتن به سينما، دادن شكلات يا بستني، يا هديه اي كوچك)

اينها راهكارهايي است كه هر كدام را به تناسب عملكرد كودك مي توانيد انجام دهيد. حالا مي خواهم برايتان چند شعر تشويقي بگذارم. حتما براي كودكتان بخوانيد.

صد آفرين مرحبا       بر پسر توانا

صد آفرين مرحبا       اين كار تو هست زيبا

صد آفرين مرحبا       اي دختر توانا

صد آفرين مرحبا       چه خوب هستي ماشاالله

صد آفرين مرحبا        با ادبي و دانا

صد آفرين مرحبا       برنده ميشي حالا

صد آفرين مرحبا       ديگه بكن تو لالا


 

سبد سبد ستاره               خدا تورو دوست داره

صد آفرين مرحبا                 كه زود ميخوابي شبها

چونكه شدي برنده             لبت شده پر خنده

اتل متل پرتقال                 باز منو كردي خوشحال

دوست دارم يه عالمه         هرچي بگم بازم كمه

اين بچه قرآني                  حالا شده نوراني

برنده شد برنده                 جايزه رو گرفته و ميخنده

اي نوگل مهربان                 سپردمت به قران

كلاغ كلاغ كلاغ پر               وقتي كه تو ميخندي               چه قدر ميشي قشنگتر


منبع:تجربه آموزشي قرآني

(1) نظر

تكرار همزمان ده آموزه كاربردي ديني

يکشنبه 30 4 1392 16:43

سلام دوستان! با روش قصه گويي كه آشنا هستيد. در راهكار زير با استفاده از روش قصه گويي مي توانيد ده آموزه ديني را همزمان به فرزندان خود بياموزيد. مي توانيد با استفاده از نمايش نيز داستان زير را همراه كودكانتان در منزل كار كنيد.

حديث پاكيزگي: النظافة من الايمان

آيه نيكي به پدر ومادر: بالوالدين احسانا

 آيه  همكاري: تعاونوا علي البرّ و التقوي

آيه وضو گرفتن: فاغسلوا وجوهكم و ايديكم

آيه ياد خدا:الا بذكرالله تطمئن القلوب

آيه شروع كارها با نام خدا: بسم الله الرحمن الرحيم

حديث كمك به نيازمندان: ارحم المساكين

آيه مسابقه در كارهاي خوب: فاستبقوا الخيرات

حديث سلام كردن: للسلام سبعون حسنة

حديث پذيرايي از مهمان: اقرءوا الضيف

قصه تكرار لذت بخش

در يكي از روزهاي عيد، هدي و خانواده‌اش براي ديدن خانواده‌ي عمو به آبادان مي‌رفتند. صبح زود پدر داشت ماشين را تميز مي‌كرد[حديث پاكيزگي: النظافة من الايمان]

 مادر در آشپزخانه وسايل لازم را جمع‌آوري مي‌كرد. هدي وبرادرش اميرعلي در جمع‌آوري وسايل به مادرشان كمك كردند[ آيه نيكي به پدر ومادر: بالوالدين احسانا ].

بعد با كمك همديگر سبد وسايل را كه سنگين بود تا كنار ماشين آوردند[ آيه  همكاري: تعاونوا علي البرّ و التقوي]

قبل از اينكه سوار ماشين بشوند مادر وضو گرفت[آيه وضو گرفتن: فاغسلوا وجوهكم و ايديكم]

هدي پرسيد: مادر الان كه وقت نماز نيست. چرا شما وضو گرفتيد؟ مادر گفت: دخترم، وضو داشتن هميشه خوب است. من هم مي‌خواهم در ماشين بيكار نباشم وقرآن بخوانم. چون قرآن كتاب خداست و وقتي ما به ياد خدا هستيم از هيچ چيز نمي‌ترسيم(يا دل‌هاي ما آرامش دارد) [آيه ياد خدا:الا بذكرالله تطمئن القلوب].

بعد همه سوار ماشين شدند و پدر با نام خدا شروع به رانندگي كرد[آيه شروع كارها با نام خدا: بسم الله الرحمن الرحيم].

چند دقيقه بعد در كنار جاده يك صندوق صدقات ديدند. پدر گفت: من يادم رفته بود كه قبل از سفر صدقه بدهم. خوب است كه ما در شروع سفر با صدقه دادن به نيازمندان كمك كنيم [حديث كمك به نيازمندان: ارحم المساكين].

هدي گفت :پدر،پول را بده من توي صندوق بيندازم! اميرعلي گفت: نه پدر،بده من اين كار را بكنم. [آيه مسابقه در كارهاي خوب: فاستبقوا الخيرات].

پدر به هردوي آنها آفرين گفت و به هردو مقداري پول داد تا در صندوق صدقه بيندازند. بعد هدي واميرعلي تا كنار ماشين مسابقه‌ي دو دادند. وقتي كه به آبادان رسيدند به خانه‌ي عمو رفتند. وقتي عمو در را باز كرد به او سلام كردند [حديث سلام كردن: للسلام سبعون حسنة].

عمو و زن‌عمو به استقبال آنها آمدند و با شيريني و شربت از آنها پذيرايي كردند[حديث پذيرايي از مهمان: اقرءوا الضيف].


منبع: سايت تجربه هاي آموزشي قرآني

(0) نظر

تربيت كودك بدون پرخاشگري

دوشنبه 24 4 1392 17:27

 دادكشيدن هر روزه مادر و فرياد برآوردن برسر كودك كه بايد اين كار را انجام دهي و فلان كار را انچام ندهي،صبر و تحمل مادران اين دوره را ربوده است و در آخر جز نافرماني و لجبازي هر چه بيشتر فرزندانشان نصيب آنها نمي شود.پرخاشگري با كودك نه تنها موثر نيست، بلكه كودك را بر سر نافرماني با شما لجبازتر كرده و او را پرخاشگر مي كند.

تنها راه تربيت كودك در هر زمينه اي تربيت بدون پرخاشگري است. حتي اگر كودك كارهايي مي كند كه اعصاب شما را خرد كرده و شما را در منگه قرار داده و يا صبر و تحمل شما را ربوده است، بازهم بايد ملايمت پيشه كرده و پرخاشگري را كنار بگذاريد.

اما شايد بگوييد پس چگونه با كودك نافرمان رفتار كنيم؟

جواب ساده است. قاطعيت و ملايمت.

قاطعيت يعني اينكه بر سر حرف خود با كودك بايستيد و ملايمت يعني پرخاشگري نكنيد.مثلا كودك شما اتاق خود را مرتب نمي كند و هر بار از اين كار سر باز مي زند. شما با قاطعيت به او بگوييد:«اگر اتاقت را مرتب نكني امروز نمي تواني كارتون تماشا كني»و قاطع و مصمم برسر حرف خود بايستيد. هر چه كودك گريه كرد و بر سر خود كوبيد و جيغ و داد به راه انداخت، توجه نكنيد و به كار خود مشغول شويد. بدانيد كه اگر شما با جيغ و دادهاي او رام شويد، كودك هميشه اين كار زشت خود را تكرار مي كند تا شما رام  شويد و به اين ترتيب نقطه ضعف شما را پيدا مي كند. ولي اگر به او بي توجهي كنيد او مي فهمد كه شما با هيچ روشي رام نخواهيد شد جز آنكه كودك وظيفه خود را انجام دهد.

نگران نباشيد بي توجهي به كودك در مواقع نافرماني به او آسيبي نمي رساند . ولي بدون آنكه او متوجه باشد، او زير نظر بگيريد تا عمل نادرست و آسيب زننده اي انجام ندهد. اين را هم بدانيد كه با اين روش شما به تعداد انگشتهاي دست و بلكه كمتر از آن  جيغ و دادهاي كودكتان را تحمل خواهيد كرد .  پس از مدتي كه با كودك به اين روش رفتار شده باشد او ياد مي گيرد كه سر و صدا و پرخاشگري نكند و براي اينكه به خواسته اش برسد بايد حرف مادر را عملي كند.

(0) نظر

تربيت ديني كودك

چهارشنبه 19 4 1392 16:52

مراحل تربيت ديني كودك به قبل از انعقاد نطفه و يا حتي قبل از ازدواج مربوط مي شود. پدر و مادري كه هميشه از گناه دوري مي كردند مسلما در پرورش كودك خود با تربيت ديني موفق تر خواهند بود. با اين وجود پدر و مادر بايد در قبل از انعقادنطفه  چند اصل را رعايت كنند.

اول بايد چهل روز قبل از آن از هر گناهي بپرهيزند. خصوصا اينكه مراقب اعمال، افكار و كفتار خود باشند و از شنيدن و ديدن گناه جدا بپرهيزند.

دوم اينك نماز اول وقت،خواندن قرآن و با وضو بودن در همه اوقات توصيه مي شود.

سوم اينكه از غذاي حلال و بدون شبه استفاده كنند. مثلا مالي كه خمس آن پرداخت نشده حرام است.

چهارم اينكه خوراكي هاي زير را در صورت توان مصرف كنند:انار ، سيب ، انگور، كاسني، انجير، زيتون، عسل، خرما، خاكشير، سبزيجات و خربزه

پنجم اينك والدين قبل از انعقاد نطفه سه روز روزه بگيرند.

ششم اينكه آميزش با شكم پر و در اول شب صورت نگيرد.

هفتم اينكه والدين در قبل از آميزش استغفار كنند، با وضو باشند، صدقه بدهند، دو ركعت نماز بخوانند، براي اهل بيت گريه كنند، صلوات بفرستند، لعوذ بالله و بسم الله بگويند.

هشتم اين دعا را بخوانند«اللهم ارزقني ولدا و اجعله تقيا زكيا و اجعل عاقبته الي الخير»

نهم فرزند خود را هر گونه كه دوست دارند تصور كنند: خوش اخلاق، مهربان، دانا، عالم، مومن، زيبا و ...


برگرفته از سايت لالاي فرشته

(0) نظر
X